Skip to content

Comunicat

Qui financia PRIDE BCN?

Barcelona, 15 de Juny de 2022

Fa molts anys que des de la Crida LGBTI denunciem la participació d’empreses a l’Orgull. Des de l’any 1977 que les dissidents sexuals i de gènere de classe treballadora som qui ens organitzem dia a dia en diversos col·lectius i que ens manifestem pels nostres drets, però fa tretze anys que Pride BCN intenta apoderar-se dels nostres espais i esborrar dècades de lluita revolucionària.

En efecte el Pride BCN està patrocinat d’empreses de moral dubtosa com Airbnb, Merlin Properties i B the travel Brand entre altres. Aquest any, però, el Pride compta amb dos nous patrocinis que resulten com a mínim dignes d’investigació: SEAT SA i Agilent Technologies, aquest últim el més interessant de tots.

Constantment veiem notícies de vagues i protestes de part de les treballadores de les fàbriques de SEAT per les condicions nefastes laborals i per acomiadaments massius, aquest juny mateix han confirmat l’acomiadament de 1.346 persones. Mentre SEAT explota a la classe treballadora, patrocina al Pride en un vulgar intent de fer una rentada de cara, una tècnica que fan servir moltes empreses per intentar simular una imatge LGBTI-friendly. Que el Pride tingui patrocinis de grans empreses que exploten a la classe treballadora com són SEAT, Coca-cola (coneguda per assassinar líders sindicals a Colòmbia) i Danone entre altres no és res revelador, porta sent així des de l’existència d’aquest conglomerat d’empreses que fan de veure que lluiten pels nostres drets cada vegada que s’apropa el mes de juny.

Així i tot, Agilent Technologies és una nova incorporació que cal ser investigada. Agilent Technologies, Inc. és una empresa analítica americana que va sorgir l’any 1999 com a spin-off de Hewlett-Packard (HP). Als principis dels anys 2000 va haver-hi una gran crisi i una ”incertitud econòmica” que va causar una gran baixada de demanda dels productes Agilent, el qual va comportar l’acomiadament més de 50.000 persones de la seva plantilla. Tot i això, Agilent va adquirir diverses empreses com Dako, Luxcel Bioscience i Lasergen Inc. entre moltes i va ”remuntar” de la crisi. Aquesta empresa actualment és líder global al mercat de ciències i distribueix a laboratoris arreu del món instruments, serveis i equipament necessari per dur a terme qualsevol investigació, amb uns ingressos totals de $6.25b i gairebé 10 altres empreses adquirides.

L’empresa ara mateix es basa en sis mercats: alimentari, ambiental, farmacèutic, diagnòstic, químic i investigació. El que no expliquen, però, és que del 1999 fins al 2014 aquesta empresa proporcionava material a un setè mercat: defensa militar i aeroespacial.

No és cap secret que Hewlett-Packard (HP) proporciona una varietat molt extensa de material a exèrcits diferents, entre ells la IDF (Forces de Defenses d’Israel). No és estrany doncs que el seu fill Agilent Technologies seguís l’exemple del seu pare. A la web de Military+Aerospace Electronics es poden trobar més d’una vintena de notícies on diu que Agilent Technologies proporciona diferents materials electrònics a l’exèrcit dels Estats Units i a la seva Marine. Una de les més destacables és el contracte de 35 milions de dòlars que van signar perquè Agilent els proporcionés generadors de senyals microones durant set anys. Aquests generadors s’utilitzen per provar components, receptors i sistemes de prova a comunicacions cel·lulars, wifi, GPS i transmissió d’àudio i vídeo. L’exèrcit, però, els fa servir per a la guerra electrònica. En aquest cas, la funció d’aquests generadors és crear una descàrrega elèctrica tan intensa i d’una freqüència tan alta que, en el sentit més literal, fregeix els circuits electrònics, destruint els equips dels quals depenem al nostre dia a dia: emissores i receptors de ràdio, televisió, ordinadors, sistemes d’alarma…

Un atac amb aquestes armes tenen com a objectiu crear caos i destrucció: falla el subministrament elèctric, l’equip hospitalari queda inutilitzat, la ràdio i la televisió deixen d’emetre res, les xarxes telefòniques queden silenciades… Fins i tot poden deixar inutilitzats controls aeris, ferroviaris i fer caure avions. Els Estats Units feia aquesta mena d’atacs a la guerra de l’Iraq i a Síria, la IDF contra el poble palestí i recentment a la guerra entre Ucraïna i Rússia. Agilent també ha proporcionat a l’exèrcit dels Estats Units amb altre equipament com: oscil·ladors, oscil·loscopis, analitzadors d’espectre portàtils i tests automatitzats, tot de materials necessaris per a la guerra electrònica.

Ara mateix, tot el que té a veure amb equipament electrònic d’aquest caire ho comercialitza Keysight, una empresa derivada del mateix Agilent. Aquesta empresa proporciona la tecnologia i el programari més innovador i compta amb contractes milionaris no només de part de les forces armades dels Estats Units sinó d’arreu del planeta com el Perú o Singapur. A Espanya, el Ministeri de Defensa i l’Exèrcit de l’Aire, amb base a Getafe i Albacete, també han comptat amb material d’aquesta empresa, concretament oscil·ladors i suport lògic. En paral·lel, precisament aquests mateixos estats sovint diuen ser defensors dels drets LGBTI, però qui finança la guerra no pot ser mai el nostre aliat, tot aquell que vulneri els drets de les nostres companyes arreu del món pels seus interessos imperialistes és el nostre enemic.

Des del moviment LGBTI, una lluita que des dels seus inicis ha anat molt lligada a la lluita anti guerra i antiimperialista, ens sembla inadmissible que Pride BCN compti amb un patrocinador que ha proporcionat una quantitat industrial de material armamentístic tecnològic als exèrcits espanyol i estado-unidencs, que és hereu de HP; també coneguda pel seu finançament milionari a les forces d’ocupació israelianes i que continua fent aquests negocis per molt que ara ho faci sota el nom de Keysight.

Des de la Crida LGBTI ho tenim clar: cap empresa ens alliberarà, molt menys qui finança la guerra. Comptem amb el suport de les veïnes, col·lectius diversos i entitats, perquè només creant teixit amb qui és de la nostra mateixa classe serem lliures. NO a les multinacionals que es volen rentar la cara a costa nostra, SI al suport mutu i a l’organització, la lluita per la conquesta dels nostres drets és l’únic camí.

Crida LGBTI

Organització per l’Alliberament afectiu, sexual i de gènere

Barcelona. Manifestació ltgbi contra agressions